Cottoncoats

Læs mere
Klik her eller på Logoet

 

 

Svend & Jesper Band

Dynamisk duo, som efter 12 år på landevejen nu ikke længere eksisterer, da Svend er stået af ræset. Duoen har været en fast bestanddel af uhyggeligt mange fester fra 1990 til 2002, bla. som husorkester på Billum Kro til op mod 10 julefrokoster hvert år. Denne funktion er nu overtaget af "Poppets on a String".

Men du skal ikke snydes for en lille beskrivelse af Svend:

Svend pedersen, fra 1952:
Man skal stå tidligt op for at finde noget musik Svend ikke kender eller ikke kan spille: Han er vokset op på landet hvor man sang fra højskolesangbogen og hørte dansktop, altså om dagen. Om natten hørte man Doors og Deep Purple på Radio Luxembourg under dynen på transistorradio.
Så gik det jo hverken værre eller bedre end, at Svend fik en søn, der ville være konservatorieuddannet musiker. Sådan en fyr spiller alt fra rock til klassisk. Tænk lige engang at have en søn gående derhjemme, der siger ”far, sådan er den ikke, i noderne står der sådan her”. Men man kan da i hvert fald sige, at Svend har en alsidig musikalsk ballast.

Så med Svend bag tangenterne, er man rimeligt sikret; hvis der kommer en festsang, Svend ikke kender, har vi den fordel, at 99% af gæsterne heller ikke kender den. Oraklet er simpelthen med på den værste fra D:A:D til Bjørn Tidman.
Derudover er han en alsidig og kompetent musiker, der forstår at fortolke den mest afdæmpede ballade under spisningen, for derefter at fyre rent Rock og rul af direkte fra hoften under dansen. Man bliver i tvivl om hvorvidt, det er den samme mand, vi taler om!

Svend har tabt lysten til lørdag efter lørdag at være med på ræset, som består af pakning,slæbning, kørsel, opstilling forskellige musikalske udfordringer, natteroderi og søndagsmathed. En arbejdsdag starter typisk midt på eftermiddagen og vi er hjemme igen først på morgenen.
Så nu er han altså gået på musikalsk pension og spiller kun for konen og de, der sniger sig ind i hans hjem uden billet.

"Så smukke var vi engang".

 

"Peter skal giftes.....,

og da Peter er en af mine gamle guitarelever (så gammel er han nu heller ikke), skulle han selvfølgelig op at spille "Wonderful tonight" for sin udkårne".

 

A Viking and a Gentleman

bestod Af Darren Ness og mig selv, begge på guitar og sang.

Vi mødtes på et af Tenerife's talrige værtshuse med live musik. Mange af de steder er karakteriseret ved, at spanske troubadurer synger sine hjemstavns vemodige sange. De gør det godt, men de skal jo også holde lidt pause ind imellem, så Darren og jeg lånte guitarene og spillede op til lidt variation i stilen.

Det gik så godt, at Darren og jeg besluttede at udvide samarbejdet med bl.a. en sommertur i Danmark i 1999. Mere blev det desværre ikke til, det var sjovt, og det fungerede godt, men mange englændere kan godt lide at bo i England, og jeg føler mig da også vældigt fint tilpas i Danmark, så vi vurderede, at samarbejdet nok ville blive for besværligt i længden.

Men hvem er han denne Darren? Ja, jeg kendte ham jo ikke så længe, men en kort rosenrød karakteristik kan jeg da nemt diske op med:

Darren Ness, fra 1965:
Har du nogensinde mødt en englænder? Så ved du hvad skørt er! Har du nogensinde mødt en englænder med musik i blodet? Så ved du hvad skingrende skørt er!
Men tag ikke fejl, Darren trækker rent fra hoften og spiller nogle af sit hjemlands stærke strofer, udødeliggjort af navne som Blur, Oasis, Rolling Stones, Genesis, Eric Clapton, Robbie Williams m.fl.. Jeg hader at indrømme det: noget af det bedste musik i verden er lavet i England.
Darren spiller på akkustisk guitar, men er især kendetegnet ved at være en fantastisk sanger. Personligt forstår jeg ikke hvorfor, han ikke er en stor sangstjerne på pophimlen. Enten bliver han det, eller også kan jeg føje det til listen, der omfatter tykke bøger, over det jeg ikke forstår.

'


De tre Måskefire ,

som sjovt nok også består af Jesper Hembo og Per Møller, der, som navnet antyder, suppleres af op til flere musikere, nemlig Dennis Pedersen på trommer og/eller Allan Brønholt på sang og akkustisk guitar.
"Sådan ser ædle musketerer ud, vær forberedt på et endnu større chock i galleriet"


 

 

 

Dennis Pedersen, fra 1976

Dennis roder lidt med rytmeboxen, eller hvad det nu er for nogle knapper, han har gang i. Der er nok at trykke på i hans hjemmestudie.

Dennis er som tidligere nævnt ud af den samme musikalske familie som min forhenværende spillemakker,Svend. Sønnike (Dennis) har allernådigst fået plads i det udvidede orkester, ”De Tre Måskefire” (og nogengange som afløser i "Poppets on a String") eller også er det i virkeligheden os, der har været heldige med at få fornøjelsen af hans medvirken.
Dennis er konservatorieuddannet slagtøjsmand og pianist. Han er en af Danmarks bedste trommeslagere, og desuden virtuos på marimba, xylofon og diverse keyboards, bl.a. opretstående stueklaver (og vist nok også Play Station).
Ud over sine egne små studieprojekter er Dennis også fast ankermand i "Neighbours" (Helge Engelbrecht), men det er en helt anden historie.


Allan Brønholt, fra 1958::"

Allan efter en hård nat ved klaveret
Musiker og sprællemand. Han står for de fleste humoristiske indslag spiller samtidigt akkustisk guitar. Desuden er Allan forsynet med en storslået sangstemme. Han har i mange år forsøgt at blive en stor kunstner, og er da også blevet en par kg tungere, siden han blev konfirmeret. Tingene hænger da også sammen på den måde, at han for tiden er køkkenkunstner i sin egen restaurant (forpagter af Fritidscentrets Bowlingcenter, Varde), og det gør han efter vores musikalske begreber alt for godt. Af og til får han dog heldigvis tid til at tage ud at træde op med "De Tre Måskefire".

 

[mange]